Yaşam

Kağıtta levrek tanımı nasıl yapılır?

Kağıt üzerinde levreğin tanımı, balık pişirmenin en zahmetsiz, en kolay ve en mükemmel prosedürlerinden biridir. Yemek pişirme konusunda deneyimli veya acemi olun, balık pişirmek her zaman büyük özen ve yürek ister.

Çoğu zaman mesken koktuğu için balık pişirmek istenmez, birden fazla emek gerektirdiği için vazgeçilir. Bu sayede kağıt üzerinde levrek ya da istediğiniz herhangi bir fileto balık tanımı ile balık yemeklerine karşı önyargınızı kırmış olacaksınız.



Kağıt üzerindeki levrek tanımı, pişerken saldığı su ve içine ekleyeceğiniz baharat ve malzemelerle buharlaşacak. Bu prosedür ile çok yumuşak, nemli ve çok lezzetli bir akşam yemeği üretecektir.

8 Ağustos dokunulmazlık oyununda şeflerin yarışmacılardan levreği kağıt üzerinde tanımlamalarını istemesi Masterchef’i yeniden gündeme getirdi. Peki, balığın en lezzetli ve en kolay hali olan levreği kağıt üzerinde nasıl tanımlarsınız?

İşte lezzetiyle tüm mahalle sakinlerinin bayılacağı, hem pratik hem de lezzetli kağıt üzerinde levrek tarifi…



KAĞIT PLAJ TARİFİ

4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Kağıt üzerinde levrek tanımı için donatım;

  • 2 adet levrek fileto,
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 diş kıyılmış sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz,
  • 1 adet ince doğranmış kuru soğan,
  • ½ çay kaşığı tuz,
  • ¼ çay kaşığı karabiber,
  • 1 limon,
  • Yarım demet ıspanak
  • Yarım roka demektir,
  • Karışık salata yeşillikleri (isteğe bağlı),
  • 12 adet ikiye bölünmüş çeri domates

Levrek kağıt üzerinde nasıl tanımlanır?



Aşama 1

Kağıt üzerinde levreği tanımlamak için önce fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın. Bir karıştırma kabına 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 2 diş kıyılmış sarımsak, 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 ince doğranmış soğan, ½ çay kaşığı tuz ve ¼ çay kaşığı karabiber ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 1 limonun kabuğunu rendeleyin. Ve karışımı bir çatalın baltasıyla ezerek karıştırın, böylece tüm malzemeler birbirine karışır.

Adım 2

Kalan limonu yuvarlak ve ince dilimler halinde kesin. Fırın tepsisini alın ve levrek filetoyu tamamen kaplayacak şekilde bir fırın kağıdı yerleştirin. Fırın tepsisinin ortasına birer ölçü ıspanak, roka ve isteğe göre karışık salata yeşilliklerinden koyun. Yeşilliklerin üzerine bir fileto levrek yerleştirin. Balıkların üzerine hafifçe tuz serpin.

Aşama 3

Tuzladığınız balıkların üzerine hazırladığınız tereyağlı karışımdan bir yemek kaşığı yayın. Bu karışımın üzerine 2-3 dilim limon ve 6 adet yarım domates koyun. Pişirme kağıdının sağ ve sol kenarlarını üste ve ortaya gelecek şekilde balığın üzerine mutlaka kaldırın. İki kenarını birbirine değdirin ve sıkıca yuvarlayarak katlayın. Bir paket haline getirdikten sonra uçlarını balığın altına sokun.

Adım 4

Kalan tüm levrek fileto için aynı adımları tekrarlayın, tüm malzemeleri bitirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırına koyun ve levrek pişene kadar yaklaşık 20 dakika fırında pişmeye bırakın. Pişip pişmediğini çatal yardımıyla kontrol edebilirsiniz.

Kağıt üzerinde levrek tanımı piştikten sonra isteğe göre limon dilimleri ve taze maydanoz ile servis edilebilir.

Afiyet olsun!

savsatajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu